Weinig gemeenten bieden duurzaamheidslening aan

0

Slechts 15,5% van de Nederlandse gemeenten biedt de duurzaamheidslening aan.

De duurzaamheidslening moet woningeigenaren stimuleren om energiezuinige maatregelen te nemen voor hun woning. Kredietbemiddelaar Geldshop bracht in kaart welke gemeenten en provincies de duurzaamheidslening aanbieden.

Slechts 60 van de 388 Nederlandse gemeenten (15,5%) biedt de duurzaamheidslening aan. Gemeenten bepalen namelijk zelf of ze budget beschikbaar stellen voor het aanbieden van de duurzaamheidslening.

Onoverzichtelijk

Geldshop: “Veel gemeenten kiezen, in plaats van de duurzaamheidslening, voor allerlei andere initiatieven en regelingen, waarbij de voorwaarden voor leners minder gunstig kunnen zijn dan bij de duurzaamheidslening. Ook het bestaan van deze initiatieven is vaak onbekend, iets wat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) onderschrijft.

“Omdat het voor inwoners moeilijk is om door de bomen het bos te zien, worden er energieloketten opgericht. Je ziet vaak dat zo’n energieloket een regionale functie heeft. Bij de energieloketten kunnen inwoners terecht met hun vragen. Hier komen de kennis van gemeenten en aanbieders in de regio bij elkaar, aldus Esther Verhoeff, woordvoerder van de VNG.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.