VEB in beroep tegen onteigening SNS Reaal

0

Beleggersvereniging VEB gaat namens ruim 1000 gedupeerde beleggers in beroep tegen de onteigening van de beleggers in SNS Reaal. “Een zo vergaande inbreuk in het eigendomsrecht van burgers vereist rechterlijke toetsing”, aldus de vereniging. Er is een beroepsschrift ingediend bij de Raad van State.

Uitgangspunt voor de VEB is dat de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van SNS Reaal primair verantwoordelijk zijn voor de ontstane situatie. Daarnaast zou onder meer moeten worden gekeken naar de rol van accountant KPMG en toezichthouder De Nederlandsche Bank.

“Er zijn serieuze kanttekeningen te maken bij het onteigeningsbesluit, dat volledig is gestoeld op een nieuwe  waardering  van de vastgoedportefeuille van SNS Property Finance. Een ‘second opinion’ is hier op zijn plaats.” Daarnaast, zo stelt de VEB, “strekt de onteigening zich uit tot de vorderingsrechten die voormalige aandeelhouders en achtergestelde obligatiehouders jegens de vennootschap en haar bestuurders zouden kunnen hebben, bijvoorbeeld wegens onbehoorlijk bestuur of misleiding.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.