Beleggers zien weer kansen in risico-s

0

De risicobereidheid is het afgelopen kwartaal bij meer dan de helft van de institutionele beleggers (56%) toegenomen.

Dat blijkt uit een recent onderzoek van ING Investment Management (ING IM). Slechts 11% van de beleggers gaf aan dat zij in het vierde kwartaal minder bereid waren risico te nemen – een daling in vergelijking met de 18% van drie maanden eerder.

Deze bereidheid weerspiegelt zich ook in de houding tegenover beleggingscategorieën: de vraag naar aandelen neemt verder toe onder beleggingsprofessionals (73% ziet aandelen als de favoriete beleggingscategorie, vergeleken met 64% in het derde kwartaal). Vastgoed kwam met 45% op de tweede plaats, een stijging ten opzichte van de 34% in een vergelijkbare periode.

ING Investment Management: “Een toename van de risicobereidheid onder beleggers is zonder meer een veelbelovend teken met het oog op 2014. Als meer dan de helft van de ondervraagden verklaart dat hun bereidheid het afgelopen half jaar is toegenomen, duidt dit erop dat beleggers positiever zijn over de wereldeconomie.”

Beleggers zien de beëindiging van de monetaire verruiming en oplopende rentes als de grootste bedreigingen voor beleggingsportefeuilles. Eén op de vijf respondenten (19%) geeft aan dit ‘zeer belangrijke’ factoren te vinden.

Ook de crisis in de eurozone blijft hoog op de agenda van institutionele beleggers staan: 37% noemt dit een reden tot zorg. Dit percentage steekt echter gunstig af tegen de 54% van het vorige kwartaal.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.