Veel woningbezitters de pineut

0

Bijna 13.500 woningbezitters klopten in 2012 aan bij de schuldhulpverlening, tegen ruim 9.000 in het jaar daarvoor. Opvallend is dat steeds meer huiseigenaren in grote financiële problemen komen terwijl zij nog wel gewoon een baan hebben.

Dat valt op te maken uit het jaarverslag over 2012 van de NVVK (de branchevereniging van schuldhulpverleners, waar de meeste gemeenten bij zijn aangesloten).

Van oudsher kloppen vooral mensen met een huurhuis aan bij de schuldhulpverlening. Dat is nog steeds zo, maar het percentage eigen woningbezitters is in 2012 gegroeid van 12 naar 16 procent. “Veel woningbezitters hebben hun hypotheek op twee inkomens afgesloten”, zei Joke de Kock (directeur van NVVK). “Er hoeft maar iets te gebeuren, zoals werkloosheid, ziekte of echtscheiding, en ze zijn de pineut.”

Gemeenten denken nog te vaak dat de problemen wel loslopen bij inkomens boven een bepaald bedrag, zegt De Kock. En banken zijn volgens haar nog onvoldoende gewend om tijdig en adequaat in te spelen op betalingsproblemen.

Vereniging Eigen Huis houdt dinsdagavond 25 juni van 20.00 tot 20.45 uur een online seminar over gedwongen verkoop met restschuld. Wilt u ook meedoen, thuis achter uw computer? Meld u dan aan op www.eigenhuis.nl/seminar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.