ING biedt hulp bij hypotheekproblemen

0

ING  introduceert de Hypotheek Hulp, dat klanten onder meer  inzicht geeft in hun inkomsten en uitgavenpatroon. ING zal zelf ook proactief in gesprek gaan met haar klanten om te voorkomen dat zij bij de betaling van hun hypotheek een achterstand oplopen.  

Dennis Noordervliet, directeur marketing hypotheken bij de ING: “Wij zien een stijging van het aantal klanten dat een verslechtering verwacht van hun eigen financiële situatie, van 43% in het laatste kwartaal vorig  jaar naar 66% het afgelopen kwartaal. Dat wil uiteraard niet zeggen dat deze mensen in de problemen komen, maar het zegt vooral iets over de zorgen die mensen hebben. ING wil haar klanten graag inzicht geven of die zorg terecht is. Daarnaast willen we vroegtijdig met de klant over hun zorgen spreken, om waar mogelijk te voorkomen dat klanten in de problemen komen en hun hypotheeklasten niet meer kunnen betalen. We ervaren dat de klant met financiële problemen zich pas laat meldt. Dit willen we doorbreken.”

ING biedt verschillende hulpmiddelen aan, zoals de NHG Woonlastenfaciliteit, tijdelijke verhuur van de woning, een gespecialiseerde Scheidingsdesk en Rentepauze. Indien relevant kan er tevens worden gekeken naar mogelijkheden om de klant verder te helpen door middel van hypotheekadvies. Nieuw is dat de Hypotheek Rentepauze ook preventief ingezet kan worden. Noordervliet: “Met de Hypotheek Rentepauze wordt klanten die tijdelijk in de betalingsproblemen komen vanwege een inkomensdaling door bijvoorbeeld werkloosheid, de mogelijkheid geboden om tijdelijk een deel van hun hypotheekrente niet te betalen. Na afloop van de Hypotheek Rentepauze wordt een betalingsafspraak gemaakt, waarbij de klant de niet betaalde rente inloopt.”

Klanten die verwachten dat ze in de betalingsproblemen komen kunnen vrijblijvend contact opnemen met de ING via de Hypotheek Hulplijn (0900-9999888). Meer informatie is te vinden op www.ing.nl/hypotheekzorgen

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.