Financieel Paspoort vraagt steun Klijnsma

0

De Stichting Financieel Paspoort heeft ondersteuning gevraagd aan staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). De stichting overhandigde haar dinsdag de routekaart ‘De Burger Centraal’.

Het doel van het Financieel Paspoort is een gratis app waarmee consumenten een totaaloverzicht krijgen van hun gehele financiële situatie. Op die manier moet het financieel bewustzijn van Nederlanders groter worden.

Het idee is ontstaan in het PensioenLab 2014/2015: een denktank van jongeren tot 35 jaar. Met de constatering dat het pensioenbewustzijn onder Nederlanders erg laag is, ontstond ook het idee voor het Paspoort.

Maakbaarheidsonderzoeken

In mei vond de werkconferentie ‘De Burger Centraal’ plaats. Er werd een routekaart opgesteld door onder meer marktpartijen als Sivi, HDN, Aegon, Figlo en Stichting Lef, in samenwerking met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De stichting heeft met Klijnsma overlegd over hoe haar ministerie het Financieel Paspoort kan ondersteunen, bijvoorbeeld bij het uitrollen van verschillende maakbaarheidsonderzoeken. Er is een nieuw contactmoment gepland voor eind september.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.