Vision Value integreert social media klantcontact

0

Vision Value heeft Whatsapp, Twitter en Webchat samengebracht in het Hosted telefonie platform Swyx. De adviseur ontvangt een Webchat of Whatsapp bericht van zijn klant nu op dezelfde manier als hij een telefoongesprek binnenkrijgt, inclusief dataopslag in het klantdossier.

Het kunnen vastleggen van het social media klantcontact in het klantdossier neemt volgens Arno Groot Koerkamp, partner van Vision Value, een belangrijk struikelblok weg bij adviseurs die wel aan de slag willen met Whatapp en Webchat, maar nog aarzelen vanwege de vastlegging van deze informatie in het klantdossier; of omdat deze social media klantcontacten niet samenkomen in een centraal platform.

Eén centraal platform

Binnen het hosted telefonie platform Swyx is een omnichannel platform gecreëerd waarbij de meest relevante communicatiekanalen in één applicatie samenkomen. Medewerkers kunnen daardoor snel en efficiënt reageren op berichten. In de applicatie komt een Webchat of Whatsapp bericht net zo binnen als een telefoontje. Icoontjes op het scherm maken duidelijk welk type klantgesprek binnenkomt. Door de koppeling met het assurantiepakket verschijnt direct de klantdata op het scherm.

Koppeling assurantiepakket

Groot Koerkamp: “Klanten waarderen de mogelijkheid om via social media te kunnen communiceren met financiële dienstverleners. Ze vinden het handig om bijvoorbeeld een Whatsapp bericht te kunnen sturen met een foto van de schade of een herstelnota in een schade afhandelingsproces. Met deze aanvulling kan er snel en efficiënt opvolging gegeven worden aan alle vragen, berichten of klachten van klanten, ook digitaal. En misschien nog belangrijker; deze klantcommunicatie kan eenvoudig opgeslagen worden in het klantdossier van diverse assurantiepakketten”.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.