Schouten Zekerheid fietst ruim 40.000 euro bij elkaar

0

Zeventien medewerkers van verzekeringsmakelaar Schouten Zekerheid hebben met hun deelname aan de sponsorfietstocht HomeRide 40.874 euro opgehaald voor het Ronald McDonalds Kinderfonds.

Tijdens HomeRide wordt de uitdaging aangegaan om in 24 uur 500 kilometer te fietsen. Het doel is om geld in te zamelen voor ouders met een ziek of zorgintensief kind, zodat zij in de buurt van hun kind kunnen overnachten als deze in het ziekenhuis ligt.

“We zijn al jaren zeer intensief betrokken bij het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam”, vertelt initiatiefnemer en directeur van Schouten Zekerheid Wilco de Haan. “We hadden onszelf als doel gesteld om via de HomeRide minimaal 500 nachtzoenen voor dit Huis op te halen.” Een nachtzoen staat voor één overnachting in een Ronald McDonald Huis. De kosten daarvoor zijn 75 euro, waar ouders zelf 15 euro van betalen. De overige 60 euro wordt ook wel een nachtzoen genoemd. Uiteindelijk wist het Rotterdamse familiebedrijf ruim 681 nachtzoenen op te halen.

Sponsoren van groot tot klein

Het team van Schouten Zekerheid bestond uit elf medewerkers die samen de 500 kilometer aflegden en zes begeleiders die de route en wissels in de gaten hielden. Ondanks flinke regenbuien en slaapgebrek, arriveerde het team 24 uur later toch vol energie aan de finish (afbeelding).

De Haan, zelf ook een van de fietsers: “We zijn super trots en vooral heel dankbaar dat we dit bedrag mochten overhandigen. Maar dat hadden we natuurlijk niet gekund zonder alle sponsoren. En die waren er van groot tot klein: van collega’s die bonussen doneerden tot een pubquiz en een loterij. En van relaties van ons die een logo op ons shirt wilden sponsoren tot de kleine Jadi uit Ridderkerk die armbandjes verkocht en zo 40 euro ophaalde. Achter bijna elke donatie zit een bijzonder verhaal. Echt hartverwarmend.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.