Pensioenpremie als hypotheekaflossing

1

76% van de kiezers die de KiesWijzerWonen van VBO Makelaar heeft geraadpleegd wil een landelijke Starterslening en 65% vindt dat het makkelijker moet worden om pensioengelden in te zetten voor hypotheekaflossing.

De ruim 2.000 kiezers die de KiesWijzerWonen hebben geraadpleegd zijn verder zeer uitgesproken over de overdrachtsbelasting, bouwen in de natuur, de nieuwbouwaanpak van gemeenten en de rol van de taxateur. 33% van hen is van mening dat de VVD het beste opkomt voor hun woonwensen en woonbelangen, gevolgd door de ChristenUnie met 18%.

Modelmatige waardering

Hans van der Ploeg, directeur VBO Makelaar: “Als brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs zijn wij blij met de uitkomst dat 72% van de kiezers een taxatie door een taxateur onontbeerlijk vindt voor een goede waardebepaling van de woning voor een hypotheek. Sinds vorig jaar voldoet een modelmatige waardering bij hypotheekverstrekking tot 90% van de koopsom. Een taxateur is dan niet noodzakelijk. Dat de kiezer daar duidelijk anders over denkt, sterkt ons in de dialoog die wij hierover met de politieke partijen voeren. De modelmatige waardering is nuttig als referentiewaarde, maar loopt achter op de marktwaarde en is niet specifiek en inzichtelijk genoeg voor een adequate taxatie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.