Nh1816 viert 200-jarig jubileum in Carré

0

Nh1816 Verzekeringen heeft dinsdag het 200-jarig jubileum gevierd in Koninklijk Theater Carré. Daarbij waren zo’n 1100 relaties uit de markt aanwezig.

Tijdens de feestelijke avond maakte Stichting Goede Doelen Nh1816 bekend dit jaar ruim 1,3 miljoen euro te schenken aan goede doelen. Het bedrag is verdeeld onder goede doelen in heel Nederland, onder meer het Leerorkest dat een substantiële donatie van 250.00 euro kreeg.

In Carré werden de gasten meegenomen op een theatrale reis langs de geschiedenis van Nh1816. De directie werd verrast door adviseurs, die bekend maakten gezamenlijk een kunstwerk te willen aanbieden voor een blijvende herinnering.

Mijlpaal

Directievoorzitter Lex Verëll noemt het jubileum een ‘unieke mijlpaal’. Bijzonder is volgens hem onder meer dat de coöperatie nog steeds gevestigd is op de plek van haar oprichting, aan de Dorpsstraat in Oudkarspel. Het begon als lokale, onderlinge brandwaarborgmaatschappij. Tegenwoordig telt de schadeverzekeraar ruim 350.000 verzekerden en bijna anderhalf miljoen polissen.

“Wij zijn meer dan een verzekeraar en tonen dat ook”, aldus Verëll. “Wij zijn een coöperatie en kunnen dankzij coöperatief dividend en de Stichting Goede Doelen Nh1816 dingen mogelijk maken. Uiteraard gaan we in de toekomst door met het voeren van een maatschappelijk betrokken beleid.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.