Lloyds Bank investeert flink in digitalisering

0

Lloyds Bank gaat, onder andere in Nederland, flink investeren in digitale ontwikkeling. Lloyds Banking Group, de grootste hypotheekverstrekker van het Verenigd Koninkrijk, trekt hier in totaal meer dan drie miljard pond voor uit.

Tom Starink, Head of Marketing & Sales: “Dankzij de samenwerking met onafhankelijke financiële adviseurs groeien wij ook sterk in de Nederlandse markt. Digitalisering stelt ons in staat om de productiegroei goed op te vangen zonder dat we fors hoeven uit te breiden in het aantal werknemers. De productiviteit per medewerkers vertoont dan ook een positieve lijn.”

“Recent hebben wij in Nederland investeringen gedaan in het optimaliseren van een digitale aanvraagstraat en in de ontwikkeling van Accello”, aldus Starink. “Beide investeringen leiden er toe dat de verwerking van aanvragen sneller verlopen en de hoeveelheid handelingen die adviseurs in het bemiddelingstraject moeten verrichten dalen. Wij denken dat de digitale ontwikkelingen zich in de komende jaren vooral op het administratieve traject zullen afspelen.”

Verdere digitalisering van het adviestraject zal naar verwachting van Starink langzamer verlopen. “Digitalisering zien wij in eerste instantie vooral op het gebied van bemiddeling.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.