Lloyds Bank Vakpaper Vergelijkingskaart

0

Vanaf 1 oktober moeten advieskantoren een Vergelijkingskaart beschikbaar stellen aan consumenten. Het nieuwe informatiedocument vervangt het Dienstverleningsdocument (DVD). Reden voor Lloyds Bank om een vakpaper te schrijven.

De Vergelijkingskaart heeft een vast format en is bedoeld om meer transparantie over financiële dienstverlening te krijgen. Consumenten kunnen hiermee diensten en kosten vergelijken. De Vergelijkingskaart moet vanaf 1 oktober op elk financieel kantoor beschikbaar zijn dat adviseert of bemiddelt in impactvolle financiële producten (producten waarvoor provisie is verboden). De kaart dient actief uitgereikt te worden aan relaties voordat zij een overeenkomst met en via het kantoor aangaan en dient ook op een goed vindbare plaats op de website van het kantoor te worden gepubliceerd.

De verplichting om een Vergelijkingskaart te verstrekken is al ingegaan op 1 april 2023. Kantoren die op dat moment echter nog een inhoudelijk correct Dienstverleningsdocument hadden, mochten deze tot uiterlijk 1 oktober 2023 gebruiken. Vanaf die datum is het DVD dus verleden tijd.

Vakpaper en webinar

Lloyds Bank zet in het Vakpaper Vergelijkingskaart de belangrijkste vragen en antwoorden rondom de vergelijkingskaart op een rij. Het vakpaper (pdf) is hier gratis te downloaden.

Eerder deze maand organiseerde Lloyds Bank over dit onderwerp een webinar. Belangstellenden kunnen het webinar hier gratis terugkijken.

AFM

Ook de AFM heeft op haar website een pagina ingericht met alle informatie over de vergelijkingskaart, waaronder voorbeelden van ingevulde vergelijkingskaarten en uitlegvideo’s.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.