DNB: ‘Verzekeraars moeten afzien van dividenduitkeringen’

0

Zolang de omvang en duur van de coronacrisis nog onzeker zijn, moeten ook Nederlandse verzekeraars tijdelijk afzien van dividenduitkeringen en inkoop van eigen aandelen. DNB schaart zich met deze oproep achter de Europese toezichthouder Eiopa.

Eiopa publiceerde gisteren een statement waarin verzekeraars worden opgeroepen om de uitbetaling van dividend en de inkoop van eigen aandelen tijdelijk op te schorten tot er meer duidelijkheid is rondom de impact van het coronavirus.

“De aanbeveling sluit aan bij de oproep die DNB vorige week heeft gedaan aan banken en verzekeraars om hun buffers voorlopig niet aan te wenden voor de uitbetaling van dividend of inkoop van eigen aandelen”, aldus de Nederlandse toezichthouder.

DNB ziet dat de impact van het coronavirus op de economie groot is, maar dat de omvang en duur van de crisis nog onzeker zijn. “Dat betekent dat op dit moment nog niet goed kan worden ingeschat in welke mate de buffers van verzekeraars geraakt zullen worden. Zo zal pas de komende periode blijken wat de impact is van de crisis op de waarde van de beleggingen. Daarnaast zal ook pas de komende periode blijken hoe de schadelasten voor verzekeraars zich ontwikkelen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.