Delta Lloyd wijst overnamebod NN af

0

Delta Lloyd heeft het overnamebod van NN Group afgewezen. De verzekeraar vindt dat het bod Delta Lloyd onderwaardeert.

NN Group bood 5,30 euro per aandeel. In een persbericht meldt Delta Lloyd dat de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen het bod zorgvuldig heeft overwogen. Ze stellen dat Delta Lloyd een ‘sterk bedrijf’ is, met een ‘overtuigende strategie en een duidelijk pad richting waardecreatie, waarin het goede vooruitgang boekt’.

Het bestuur zegt erbij niet tegen transacties te zijn die waarde creëren voor aandeelhouders en voordelen opleveren voor ‘andere belanghebbenden’. Maar het overnamebod van NN biedt volgens het bestuur ‘geen acceptabele basis voor zo’n transactie’.

Voordelen

Ook zegt het wel de voordelen te zien van combineren van twee grote verzekeraars. Zo’n fusie zou volgens het bestuur significante kosten-, kapitaal- en financieringsvoordelen kunnen opleveren.

Woensdag werd bekend dat NN Group afgelopen weekend het bod bij Delta Lloyd neerlegde. Het bestuur ging niet in op een uitnodiging van NN om het voorstel te bespreken. Volgens Nationale-Nederlanden zou de combinatie van beide verzekeraars ‘een sterke en goed gediversifieerde speler in de Nederlandse markt op het gebied van pensioen, leven en schade verzekeringen, bancaire dienstverlening en vermogensbeheer’ creëren, met ‘een attractieve internationale positie, aanzienlijke groeimogelijkheden en aantrekkelijke klant proposities’.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.