De Jong: gevolgen EU-richtlijn minimaal

0

Adviesbureau Fred de Jong informeert de branche vanaf vandaag via een eigen nieuwsbrief: Profnieuws Financieel Adviesmarkt. Hierin geeft De Jong zijn visie op onderzoeken, analyses en bijeenkomsten met betrekking tot de financieel adviesmarkt. De Europese richtlijn Insurance Distribution Directive bijvoorbeeld.

Profnieuws beperkt zich niet enkel tot de activiteiten van het adviesbureau, maar informeert ook over andere relevante onderzoeken en beleidsstukken. Zo gaat De Jong in zijn eerste nieuwsbrief onder andere in op de analyse die hij samen met Baken Adviesgroep heeft gemaakt over de relevantie van Insurtech, specifiek voor de co-assurantiemarkt. Maar gaat hij ook in op de Europese richtlijn Insurance Distribution Directive, die per 23 februari 2018 van kracht wordt.

De consultatie voor de implementatie in de Wft is onlangs gesloten. De Jong: “Ik verwacht geen grote gevolgen voor de financieel adviesmarkt, omdat de Wft al ver voor de Europese troepen uitloopt qua provisieverbod, vakbekwaamheidseisen en transparantie.”

Openbare reacties op consultatie

Acht partijen hebben een openbare reactie gegeven op het consultatiedocument inzake de Wet implementatie richtlijn verzekeringsdistributie. Dit zijn onder andere de reacties van Adfiz, het Verbond van Verzekeraars, OvFD en Mr. Dr. Cees de Jong.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.