Financiële sector is nog niet geheel inclusief

0

Vrouwen verdienen een meer inclusieve financiële sector. Dat schrijven Julia Severijns en Fred de Jong, beiden verbonden aan de HAN University of Applied Sciences, in InFinance. “Meer onderzoek is nodig om de concrete knelpunten naar boven te halen en de sector echt inclusiever te kunnen maken.”

Julia Severijns is student Finance & Control en Fred de Jong is associate lector sustainable Finance & Taks aan de HAN University of Applied Sciences. Volgens hen zijn er voldoende indicaties dat de financiële sector niet inclusief is ten aanzien van vrouwen. “Vrouwen ervaren verschillen in behandeling in de financiële sector. Die sector is nog niet geheel inclusief, vrouwen kunnen nog niet volledig deelnemen. Mannen worden vaak beschouwd als het hoofdaanspreekpunt bij een stel, zowel in een adviesgesprek als bij het verstrekken van informatie via de mail, de vrouw wordt niet altijd overal in meegenomen. Mannen worden ook zonder te vragen als eerste op de koopakte benoemd bij het kopen van een woning, zonder dat daar een duidelijke aanleiding voor is.”

Het associate lectoraat sustainable finance & tax merkt dat de discussies in de financiële sector wel over duurzaamheid gaan, maar nog te weinig over sociale duurzaamheid. Daarom gaan ze daar de komende tijd vanuit HAN University of Applied Sciences meer aandacht aan schenken met onderzoek en publicaties.

Lees hier het hele artikel van Julia Severijns en Fred de Jong

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.