Nieuwe HAN-master: Integraal Adviseur MKB 

0

De HAN University of Applied Sciences krijgt als eerste hogeschool in Nederland een financiële master die specifiek gericht is op het versterken van de adviesrol richting de mkb-ondernemer. De nieuwe masteropleiding start 6 september 2024 bij de HAN in Arnhem.

De 2-jarige deeltijdmaster Integraal Adviseur MKB springt volgens de HAN in op de groeiende vraag van het mkb naar financieel professionals die over de grens van het eigen vakgebied heen kunnen kijken en hen integraal kunnen begeleiden bij de complexe vraagstukken waar zij de komende jaren voor staan. Per jaar zijn er 24 opleidingsplaatsen beschikbaar. Woensdag 13 maart kunnen geïnteresseerden terecht op de Open Avond van de HAN voor meer informatie. Of hier op de website van de hogeschool.

Vraag naar breder opgeleide adviseurs

Een financieel professional krijgt steeds bredere vragen vanuit het mkb. Op het gebied van duurzaamheid, personeel of digitalisering bijvoorbeeld. Maar ook over nieuwe wetgeving zoals de CSRD. Vraagstukken die veelal sterk met elkaar samenhangen en daardoor ingewikkelder zijn. Dit vraagt volgens de HAN om breder opgeleide adviseurs die over de grens van hun eigen vakgebied heen kunnen kijken. De deeltijdmaster richt zich op accountants, belastingadviseurs, verzekeringsadviseurs en financieringsadviseurs die hun adviesrol willen versterken en een mastertitel (MSc) willen halen. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met het werkveld en kleinschalig van opzet. De opleiding is recent goedgekeurd door de NVAO.

Praktijkgerichte master

De opleiding Integraal Adviseur MKB is opgebouwd uit drie modules en praktijkgericht, de adviesvraagstukken uit de beroepspraktijk staan centraal. Tijdens de opleiding vergroot de student de adviesvaardigheden, het persoonlijk leiderschap en het reflectievermogen. De student leert geïntegreerd te denken om zo de vraagstukken bij het mkb in samenhang te analyseren en te adviseren over investeringen, risicomanagement, verduurzaming, toepassing van de CSRD-wetgeving en duurzame inzetbaarheid en daarbij samen te werken met andere financiële experts. “Met als resultaat; precies de integrale aanpak waar mkb-ondernemers zo’n behoefte aan hebben om hun bedrijven toekomstbestendig te maken”, aldus de HAN.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.