Hoffelijk schiet HAN-studenten te hulp

0

Hoffelijk heeft ervoor gezorgd dat de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) alsnog zelf de Wft-examens van haar studenten coronaproof kon afnemen. Vanwege de beperkte capaciteit van de school in verband met de geldende 1,5 meter samenleving, dreigde HAN de Wft-examens uit te moeten stellen.

Als onderdeel van de opleiding Finance, Tax en Advice (FTA) en de minor Financieel Advies Particulieren (FAP) bij de HAN, leggen de studenten periodiek meerdere Wft-examens af. De hogeschool biedt deze mogelijkheid om studenten een zo goed mogelijke basis te geven waarmee zij direct na het afstuderen in de financiële adviespraktijk aan de slag kunnen. Vanwege de coronacrisis waren de richtlijnen voor hogescholen echter dermate aangescherpt, dat de HAN de grote hoeveelheid examenafnames niet zelf kon faciliteren. Voor de hogeschool is het echter een voorwaarde dat de examencondities voor alle studenten eenduidig zijn, zodat iedereen een gelijke behandeling krijgt. De afnames uitbesteden aan een andere aanbieder zonder zelf betrokken te blijven, was daarmee geen optie.

200 Wft-examenafnames

Na overleg met het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) is de HAN met verschillende marktpartijen in gesprek gegaan om een passende oplossing te vinden. In samenwerking met opleider Hoffelijk is vervolgens een traject tot stand gekomen dat geheel aansloot bij het reguliere boekingsproces van de HAN. Daardoor kon de HAN ook in deze situatie zelf als exameninstituut optreden en de AVG-richtlijnen blijven borgen. Hoffelijk diende in deze als onafhankelijke toezichthouder. Gezamenlijk hebben zij in vijf dagen zo’n 200 Wft-examenafnames gefaciliteerd en konden de studenten daarna relaxt aan de zomervakantie beginnen.

Zo konden de studenten van de HAN alsnog hun Wft-examens doen:

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.