Cora van Nieuwenhuizen over FinTech

0

Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen zal op 30 mei tijdens HypoVak onder andere ingaan op de technologische ontwikkelingen en de bijbehorende mogelijkheden voor de financiële sector. Het thema voor HypoVak 2017 is: How to fix the future – Anticiperen op Life Events.

De hypotheekadviseur is steeds beter in staat om de consument online vast te houden. Anderzijds stelt diezelfde technologie de hypotheekadviseur in staat om gedurende de looptijd van zijn hypotheek in beeld te blijven van zijn klant en te anticiperen op de life events die zijn levenspad kruisen. Van Nieuwenhuizen gaat tijdens haar keynote in op de vraag wat de hypotheekadviseur op dit gebied wel en niet mag doen met de klantdata die hij onder zich heeft.  HypoVak wordt gehouden in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein.

Rapporteur op FinTech

Van Nieuwenhuizen is namens de VVD lid van het Europees Parlement. Ze is, onder andere, rapporteur op FinTech. Inmiddels is er een politiek akkoord bereikt op haar aanbevelingen met betrekking tot technologische innovatie binnen de financiële sector. Met een juiste timing zal hierover tijdens HypoVak in het Europees Parlement een stemming worden gehouden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.