CDA meest intermediairvriendelijk

0

CFD heeft op een rij gezet hoe politieke partijen de afgelopen vier jaar hebben gestemd op moties die van grote invloed zijn geweest voor de beroepsgroep van financieel dienstverleners. Daaruit concludeert CFD dat vooral VVD, PVV en het CDA zich het meest voor het intermediair hebben ingespannen.

Met de verkiezingen in zicht is het volgens CFD tijd om de balans op te maken en als adviseur jezelf de vraag te stellen: welke partij is mijn stem waard? Vooral adviseurs die PvdA of SP stemmen kunnen hier beter nog eens goed over nadenken. CFD: “Het is zeer ernstig om te constateren dat de PvdA en de SP het intermediair zelfs niet willen ontzien indien men door een ernstige ziekte of een onvoorzien voorval, niet in staat is om aan de PE-verplichtingen te voldoen. Ook al bent u doodziek, u kunt wat hen betreft barsten.”

Aukje de Vries

Voorbeelden van moties waarop gestemd kon worden zijn het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk en het beloningsbeleid. Kijkend naar het stemgedrag, concludeert CFD dat Aukje de Vries (VVD) de meeste moties heeft ingediend. “Maar bij de meest impactvolle motie ‘29507 nr.119- afschaffen PE-examens’ heeft ze tegengestemd, daar waar het CDA heeft voorgestemd. Hierdoor heeft CFD niet de VVD maar het CDA tot meest intermediairvriendelijke partij benoemd.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.