€ 5.000,- voor beste scriptie over innovatie binnen de financiële dienstverlening

0

De inschrijving van Generali AM Innovatiescriptieprijs is gestart. De prijs van € 5.000,- wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt aan de HBO- of WO-student met de beste scriptie over innovatie binnen de financiële dienstverlening. De winnaar wordt bekend gemaakt op het hoofdpodium van de Verzekeringsbranchedag op 19 november 2013.

Met de Innovatiescriptieprijs geven de initiatiefnemers van de scriptieprijs, Generali en Kluwer, aanstormend
jong talent een podium om hun scriptie én zichzelf te presenteren aan de verzekeringsbranche. Studenten kunnen hun scriptie aanmelden als het is geschreven tussen juni 2012 en augustus 2013 en het eindcijfer een 7 of hoger is. Studenten kunnen het eindcijfer tot uiterlijk twee weken na de sluitingsdatum doorgeven.

De scriptie moet betrekking hebben op innovatie binnen de financiële dienstverlening. De innovatie kan gaan
over het product, de dienstverlening, het proces, de communicatie en marktbewerking, of elk ander onderwerp dat als inspiratie kan dienen voor het vernieuwen van de branche.

Een onafhankelijke jury, met onder meer vertegenwoordiging uit de wetenschap, beoordeelt de scripties op
commerciële waarde, originaliteit en de mate waarin het afstudeeronderzoek impact heeft op de branche. Ook wordt gekeken naar de praktische toepasbaarheid, leesbaarheid en begrijpelijkheid. Uit alle inzendingen worden drie studenten genomineerd. De genomineerden krijgen de mogelijkheid hun scriptie te presenteren aan de jury en vakpers. 

De eerste editie van de Innovatiescriptieprijs werd in 2012 gewonnen door Annamámaria Vágási met haar
scriptie ‘Invloed van rechtskeuze(vrijheid) op het grensoverschrijdend verzekeren binnen de Europese interne markt’. De twee andere genomineerde scripties waren ‘Does winning a sustainable award impact financial performance?’ van Alina Borovitskaya en ‘Customer Passion, a New Concept in Marketing’ van Iris Blom & Debby Schippers.

Op www.generali-am-innovatiescriptieprijs.nl staat meer informatie over de beoordelingscriteria en hoe een scriptie kan worden aangemeld. De Innovatiescriptieprijs is onderdeel van de Generali AM Innovatieprijs.

 

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.