CEO Turkse Achmea-dochter vertrekt

0

Can Akın Çağlar stopt na vijf jaar met zijn functie als CEO van Eureko Sigorta, dochteronderneming van Achmea in Turkije. Hij blijft tijdelijk nog andere functies vervullen binnen Achmea.

Çağlar treedt per 10 mei terug als CEO. De functie wordt tijdelijk overgenomen door Uco Vegter, momenteel divisievoorzitter Internationaal bij Achmea, tot Achmea een nieuwe CEO heeft benoemd. Çağlar zal tot 31 juli 2019 aanblijven als speciaal adviseur van Robert Otto, lid van de Raad van Bestuur van Achmea en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Eureko Sigorta.

Hij heeft er tevens mee ingestemd per 1 augustus 2019 te fungeren als onafhankelijk vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Eureko Sigorta. Can Akın Çağlar blijft ook voorzitter van het Turkse Verbond van Verzekeraars.

Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea, dankt Çağlar voor zijn bijdrage: “Eureko Sigorta heeft de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet in de richting van digitalisering van het bedrijf en versterking van de relatie met Garanti Bank.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.