Ook Achmea schikt in woekerpolis dossier

0

Achmea heeft een akkoord bereikt met de belangenorganisaties Consumentenclaim, Woekerpolis.nl, Woekerpolisproces, Wakkerpolis en de Consumentenbond over een finale regeling voor klanten met een beleggingsverzekering.

De schikkingsovereenkomst betreft beleggingsverzekeringen die in Nederland zijn verkocht via de merken Avéro Achmea, Centraal Beheer, FBTO, Interpolis en hun rechtsvoorgangers. Met het akkoord is een bedrag van 85 miljoen euro gemoeid.

Nadat de details voor de uitvoering van zijn ingevuld, ontvangen klanten individuele voorstellen via de belangenorganisatie waarbij zij zijn aangesloten. Wanneer ten minste 90% van de klanten akkoord gaat met hun voorstel, wordt de algehele overeenkomst definitief.

Klanten die niet zijn aangesloten bij een belangenorganisatie en zich als schrijnend geval willen melden, kunnen hiervoor terecht op www.achmea.nl/schikkingsovereenkomst Deze klanten kunnen zich niet meer aansluiten bij de belangenorganisaties.

Geen nieuwe juridische procedures

Er liep nog één collectieve juridische procedure tussen Achmea en Woekerpolis.nl en de Consumentenbond. Deze twee belangenorganisaties hadden beroep aangetekend tegen een eerdere uitspraak van de rechtbank. Die beroepsprocedure wordt nu stopgezet. Tevens is met de belangenorganisaties afgesproken dat er geen nieuwe juridische procedures meer worden gestart.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.