Zij springen er weer in, jij ook?

0

Tijdens de Amsterdam City Swim op zondag 29 augustus zwemmen bekende en minder bekende namen uit de branche een tocht van twee kilometer door de grachten. Zij hopen daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Ook jij kunt nog de gracht in, dus duik er in of doneer!  

Onder het motto ‘We duiken er weer in’ geeft Nationale Waarborg een mooi vervolg aan het SwimforTim-project dat de afgelopen jaren samen met de FlexFront Groep bijna 450.000 euro heeft opgehaald ten behoeve van de bestrijding van de dodelijke spier- en zenuwziekte ALS. Een ploeg van inmiddels al 25 mannen en vrouwen duikt op 29 augustus ‘voor Tim en alle anderen’ de Amsterdamse gracht in. Collega’s, vrienden, partners, zakenrelaties en familieleden van de inmiddels overleden Tim van den Berg hebben het ambitieuze doel om daarmee 50.000 euro op te halen. De teller staat inmiddels op 28.000 euro en elke donatie groot of klein brengt de finish een stukje dichterbij.

Eerstestap.nl heeft belangeloos een video voor het zwemteam gemaakt, waarin ook op indrukwekkende wijze het werk en de noodzaak van Stichting ALS wordt uitgelegd:

Zwemmers en sponsoren gezocht

Antoinette Kalkman, directeur Nationale Waarborg, zou het fantastisch vinden als er eind augustus weer een groot (branche)zwemteam meedoet aan de Amsterdam City Swim. Daarom zoekt ze enthousiaste waterratten die samen met haar, Harrie-Jan van Nunen (VCN), Loek Peters (acteur o.a. Penoza), Jan Arie Timmermans (Bijnen Assurantiën), Romke Boschma (Liberty Mutual) het hele team van Hypotheek House Gorredijk en Nationale Waarborg, en vele anderen de ruim twee kilometer door de Amsterdamse grachten willen zwemmen om aandacht te vragen voor ALS. Kalkman: “Ben je niet zo’n waterrat of heb je koudwatervrees, dan help je ons ook enorm door het zwemteam te sponsoren. Naast sponsoring van één van onze zwemmers of het hele team, kun je ook een sponsorpakket afnemen, waarbij bijvoorbeeld jouw logo op ons zwempak komt te staan.”

In aanloop naar 29 augustus is Nationale Waarborg zelf vanaf 1 mei gestart met een speciale donatie-actie. In de periode van 1 mei tot 30 augustus 2021 het bedrijf voor elke gestelde bankgarantie 2,50 euro via Amsterdam City Swim aan Stichting ALS Nederland. Dat tikt inmiddels ook al lekker aan!

Onderzoek en behandeling

In Nederland zijn circa 1.500 ALS-patiënten van wie er jaarlijks 500 overlijden. Tevens komen en er ook jaarlijks weer zo’n 500 nieuwe patiënten bij komen. Wereldwijd zijn er momenteel 400.000 ALS-patiënten en dit aantal groeit. Er is nog altijd veel wetenschappelijk onderzoek nodig om de oorzaak van ALS en een behandeling hiervoor te vinden. Daarvoor is geld nodig en daarom vraagt Nationale Waarborg wederom nadrukkelijk de hulp van alle financials in Nederland. Hun in 2017 aan ALS overleden collega Tim van den Berg blijft ook in deze actie het boegbeeld voor alle ALS-patiënten en hun families in Nederland.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.