Winstdaling de Volksbank

0

De Volksbank behaalde over het eerste half jaar van 2021 een nettowinst van 94 miljoen euro, 11% lager ten opzichte van de eerste helft van 2020 (106 miljoen). Volgens directievoorzitter Martijn Gribnau (foto) was dat het gevolg van de aanhoudende druk op netto rentebaten en hogere operationele lasten, deels gecompenseerd door een terugname van bijzondere waardeverminderingen.

Gribnau: “We hebben de eerste helft van 2021 een goede start gemaakt met de uitvoering van onze nieuwe strategie ‘beter voor elkaar – van belofte naar impact’, waarin we inzetten op een sterke klantrelatie en het realiseren van maatschappelijke impact. Mooi dat dit zich vertaalt naar een groei in het aantal multi-klanten. Ik ben er bovendien trots op dat onze dienstverlening hoog gewaardeerd wordt in klanttevredenheidsonderzoeken.”

Lage rente

“Onze financiële resultaten weerspiegelen zowel de aanhoudende lage rente-omgeving als de verbeterende macro-economische vooruitzichten”, zegt Gribnau. “Dit heeft aan de ene kant geleid tot verdere druk op onze rentebaten en aan de andere kant tot een vrijval van voorzieningen voor leningen. In de tweede helft van 2021 blijven wij ons richten op het boeken van verdere vooruitgang op onze strategie, waaronder de vermindering van de impact van ons liquiditeitsoverschot, de afronding van een kwaliteitsverbeteringsproject voor onze gegevensrapportages en het leggen van de basis voor een nieuwe en meer flexibele manier van werken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.