Winst Vivat stijgt fors

0

Vivat heeft zijn winst zien stijgen van 242 miljoen in 2018 tot 322 miljoen euro dit jaar. Het bruto premie-inkomen (exclusief de buy-outs van pensioenfondsen) bleef stabiel op 2.638 miljoen euro. De afronding van de overname door Athora met een vervolgverkoop van de P&C-activiteiten aan NN Group zal naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2020.

Yinhua Cao, Chief Financial Officer van de Raad van Bestuur van Vivat: “”2019 was een memorabel jaar voor ons waarin we continu onze sterke aanwezigheid op de Nederlandse markt hebben laten zien, met een solide financiële prestatie en een veerkrachtige kapitaalpositie, waarbij we de focus op klantgerichtheid en duurzaamheid inzetten en ons voorbereiden op de aanstaande nieuwe aandeelhouder.”

Zwitserleven

“Commercieel zagen we een continue groei in de pensioen- en P&C-activiteiten”, aldus Cao. “Life Corporate pensioenpremie bereikte een vijfjaars hoogtepunt op 1,09 miljard euro, een stijging van 4% ten opzichte van 2018 door sterke nieuwe bedrijfsinstroom en een stabiel retentiepercentage van 87%. De jaarlijkse premiebijdrage van Zwitserleven PPI steeg met 47% in volume tot 144 miljoen euro. Bij P&C steeg het premie-inkomen met 7%. Lagere premie-inkomsten bij Individual Life, na de voortdurend krimpende individuele levensmarkt, resulteerden in een stabiel bruto premie-inkomen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.