Wanneer is een werknemer tevreden?

0

Hoogopgeleide werknemers realiseren zich dat het tij gekeerd is op de arbeidsmarkt. Ze durven weer meer eisen te stellen aan hun werkgever. De belangrijkste eis is een goede balans tussen werk en privéleven. De organisatiecultuur en het contact met collega’s staan op een tweede plaats.

Uitzendorganisatie Walters People onderzocht in de Salary Survey 2018 welke factoren hoogopgeleide professionals belangrijk vinden bij de keuze voor een werkgever. Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden komen hierin pas op de vierde plaats, direct na een uitdagende functie inhoud.

Pratende collega’s

De meeste werkgevers zijn van mening dat zij de zaken op orde hebben; 74% geeft in de Salary Survey 2018 aan dat medewerkers binnen hun organisatie volledig productief kunnen werken. Slechts 31% van de werknemers deelt deze mening. Met 63% van de stemmen is afgeleid worden door pratende collega’s de grootste stoorzenders op de werkvloer. Ook slechte IT faciliteiten (26%) en oncomfortabel meubilair (20%) komen de productiviteit niet ten goede. Tot slot geeft 29% van de werknemers aan niet voldoende daglicht te krijgen op hun werkplek.

Sportiviteit

Een groot aantal werkgevers speelt al in op de wens van een goede werk-privé balans. 63% van de ondervraagde professionals heeft al de mogelijkheid om flexibele uren te werken, en 47% kan thuis werken. 68% van de respondenten werkt bij een bedrijf met een actief beleid om een gezonde levensstijl te stimuleren. Gezonde snacks op kantoor zijn het meest gewaardeerde extraatje, gevolgd door korting op een fitness-abonnement. Op drie staat sportlessen met collega’s en op de vierde plaats bedrijfsdeelname aan sportevenementen. Slechts 29% van de respondenten kan een fitness uitdaging op de werkvloer waarderen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.