Volksbank laat medewerkers vrijheid vieren

0

De Volksbank heeft een nieuwe cao. Naast salarisverhogingen en aandacht voor inclusiviteit is 5 mei hierin opgenomen als een jaarlijks erkende vrije feestdag. “Juist in het huidige tijdsgewricht beseffen we hoe belangrijk het is om in vrijheid te kunnen leven”, aldus De Volksbank.

In de nieuwe cao die op 1 januari 2023 ingaat en een looptijd heeft van twee jaar, ligt de focus vooral op afspraken die het maatschappelijke en inclusieve karakter van De Volksbank verder inkleuren, zegt Jacqueline Touw, Chief People & Organisation Officer en lid van het Executive Committee van de Volksbank.

Zo zijn onder andere afspraken gemaakt over meer inclusieve verlofregelingen. Er komt een verlofmogelijkheid voor gendertransitie en de verlofregeling voor vrijwilligerswerk wordt aantrekkelijker gemaakt. Voortaan kan de daadwerkelijke opvoeder/verzorger van een kind aanspraak maken op de diverse ouderverlofvormen van de Volksbank en worden medewerkers in staat gesteld om een bestaande doordeweekse nationale feestdag in te ruilen voor een andere feestdag die past bij hun religieuze of culturele achtergrond.

Ook is de afspraak gemaakt om de bestaande regeling voor oudere medewerkers om op een gezonde manier langer door te werken te verruimen en daarmee aantrekkelijker te maken. Jacqueline Touw: “Met deze cao sluiten we naadloos aan bij onze strategie 2021 – 2025 ‘Beter voor elkaar, van belofte naar impact.”

Eenmalig vrij besteedbaar bedrag

Om aan de gestegen kosten tegemoet te komen, ontvangt iedere medewerker die op 1 januari 2023 in dienst is een eenmalig vrij besteedbaar bedrag van 1.000 euro bruto. Daarnaast is er een structurele loonsverhoging afgesproken van in totaal 8,75% (4,5% per 1 februari 2023 en 4,25% per 1 mei 2024).

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.