Volksbank lanceert platform OuderWijs

0

Met OuderWijs introduceert de Volksbank een online platform om ouders en opvoeders te helpen bij de financiële opvoeding van hun kind in dit digitale tijdperk. Het platform biedt praktische tips en informatie met links naar relevante en betrouwbare instanties.

Ouders en opvoeders kunnen met deze extra financiële kennis kinderen beter begeleiden in de digitale belevingswereld. Recent onderzoek van de Volksbank toont aan dat bijna de helft van de ouders zich zorgen maakt over financiële verleidingen via apps, games en sociale media. En bijna vier op de tien ouders meent dat hun kind zich laat beïnvloeden door sociale media bij aankopen.

“Meer dan ooit worstelen ouders met de financiële opvoeding van hun kinderen in een snel veranderende digitale wereld. Zo merken ze op, dat hun kinderen de waarde van geld niet of niet altijd goed begrijpen, terwijl ze zich begeven in een online wereld vol verleidingen. Naar aanleiding van de uitkomsten uit dit onderzoek en signalen van ouders is OuderWijs tot stand gekomen”, aldus De Volksbank.

EuroWijs

OuderWijs is een vervolg op Eurowijs, dat De Volksbank 10 jaar geleden startte. Onder deze noemer biedt de bank kosteloos lesmateriaal aan op scholen. De lesstof heeft inmiddels 1,5 miljoen kinderen bereikt en leert ze goed met geld om te gaan. Om zo financiële problemen op latere leeftijd te voorkomen. Met het digitale platform OuderWijs wordt het positieve effect van geldlessen op school extra versterkt.

Tips voor ouders

Hilde Krens (foto), manager financiële educatie de Volksbank, heeft vier tips voor ouders:

  • Wil je kind een mobiele telefoon? Laat de abonnementskosten dan van de eigen betaalrekening gaan. Zo ziet je kind meteen wat bijkopen van data doet, en is de ‘pijn’ beter voelbaar.
  • Voorkom dat je kind in-app aankopen doet door deze optie te blokkeren op je telefoon.
  • Begin van jongs af aan (ongeveer 6 jaar) met het geven van zakgeld; zo leren ze de waarde van geld en keuzes maken.
  • Praat met je kind over de financiële verleidingen en verdiep je in hun wereld.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.