Vivat schrapt variabele beloning

0

Alle Vivat-medewerkers krijgen per 1 juli 2018 een structurele loonsverhoging van 5%. Het concern schrapt op eigen initiatief wel de variabele beloning voor het senior management en de overige cao-medewerkers. Deze afspraken zijn onderdeel van de nieuwe cao voor 2018 en 2019.

Vakbonden hebben na maandenlange onderhandeling ingestemd met het eindbod van Vivat voor een nieuwe cao voor 2018 en 2019. Hiermee is de nieuwe cao per 1 januari 2018 voor het bedrijf een feit. Naast de nieuwe cao, is ook een nieuw sociaal plan met een looptijd van twee jaar, onderdeel van de afspraken met de bonden.

Niet meer van deze tijd

Volgens Ron van Oijen, CEO van VIVAT, is de variabele beloning niet meer van deze tijd. “Als onderdeel van ons MVO-beleid hebben wij voorgesteld om de variabele beloning af te schaffen. De prikkel om onze klanten beter te bedienen en om jezelf te ontwikkelen, komt naar onze mening uit andere zaken. Zoals nuttig werk, prettige collega’s en goede werkomstandigheden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.