Vivat introduceert omkeerhypotheek Stekkie

0

Vivat onderdeel SRLEV introduceert de ‘omkeerhypotheek’ Stekkie. Met deze inkomensaanvuller kunnen senioren tot maximaal 50% van de marktwaarde van hun woning lenen in de vorm van extra maandelijks inkomen, zonder de eigen woning te hoeven verkopen.

De Stekkie Inkomensaanvuller is bedoeld voor consumenten van 65 jaar en ouder, die een eigen woning hebben die volledig is afbetaald en op zoek zijn naar een maandelijkse aanvulling op hun inkomen. Naast de maandelijkse aanvulling kan een ‘Reservepotje’ worden toegevoegd. Dit Reservepotje van 10.000 euro is een extra kredietfaciliteit dat op elk moment opgenomen kan worden in bedragen van 1.000 euro.

Maandelijkse uitkering

De inkomensaanvuller wordt via een adviseur afgesloten en keert maandelijks een bedrag uit. Hierdoor bouwt de schuld zich langzamer op dan bij een hoge uitbetaling in een keer. Het geleende bedrag en de daarover verschuldigde rente hoeven pas te worden terugbetaald bij het verlaten van de woning. Eerder mag ook, zonder boete. Er is alleen rente verschuldigd over het opgenomen bedrag.

Op dit moment kan gekozen worden uit drie rentevastperioden. Dit zijn: 2,5% voor 10 jaar, 3,4% voor 15 jaar en 4,2% voor 20 jaar. Het rentepercentage en de maandelijkse aanvulling staan vast voor deze periode en wijzigen niet. Voor het afsluiten brengt SRLEV eenmalige aanvraagkosten van 550 euro in rekening. Daarnaast worden er kosten gemaakt voor het onafhankelijk advies, de notaris en de taxatie van de woning.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.