Verzekeraars geven uitleg over verzekerbaarheid

0

Met de lancering van een speciale themapagina verzekerbaarheid geeft het Verbond van Verzekeraars inzicht hoe verzekeraars omgaan met de toegankelijkheid van verzekeringen. Verzekerbaarheid is een belangrijk speerpunt in het middellangetermijnplan ‘Nieuwe Wegen 2019-2021’ van het Verbond.

Volgens het Verbond van Verzekeraars kunnen verzekeraars ongeveer 99% van de veel voorkomende risico’s verzekeren. “In specifieke situaties is dat niet zo makkelijk. Bijvoorbeeld het verzekeren van zonnepanelen, taxi’s en het risico op een pandemie of denk aan mensen met een chronische ziekte of fysiek zwaar beroep. Verzekeraars spannen zich in om de verzekerbaarheid waar mogelijk te verbeteren, bijvoorbeeld door samen met klanten goede afspraken te maken over veiligheid en preventie of door regels af te spreken met de overheid”, legt het Verbond uit.

Op de themapagina wordt ook in een korte video uitgelegd waarom verzekeraars niet altijd alles kunnen verzekeren. Verder wordt ingegaan op de verschillende risico’s die op dit moment lastiger te verzekeren zijn en aan welke oplossingen wordt gewerkt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.