Verbond steunt nieuwe aanpak gesubsidieerde rechtshulp

0

Het Verbond van Verzekeraars steunt de voorgestelde aanpak van minister Dekker voor een nieuw stelsel voor gesubsidieerde rechtsbijstand. In een brief aan de vaste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie, wijst het Verbond erop dat het wel van belang is om via pilots meer ervaring op te doen met de nieuwe werkwijze.

Pilots als deze zijn volgens het Verbond bij uitstek geschikt om de nieuwe effecten in kaart te brengen. Een belangrijk uitgangspunt van het nieuwe stelsel voor gesubsidieerde rechtsbijstand is dat geschillen zo vroegtijdig én laagdrempelig mogelijk worden opgelost. Het Verbond vindt het belangrijk dat ook in het nieuwe stelsel iedereen in Nederland toegang tot het recht behoudt.

Op 23 januari debatteert de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie van de Tweede Kamer met minister Dekker over zijn voorgestelde aanpak voor een nieuw stelsel voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.