VEH: Blokhypotheek veel te complex

0

De zogeheten Blokhypotheek is veel te complex, vindt Vereniging Eigen Huis. Er moet een eenvoudiger manier zijn die het voor starters op de woningmarkt mogelijk maakt hun hypotheek voor minder dan 100% af te lossen.  Bovendien is het nog zeer onzeker of, wanneer en onder welke condities banken dergelijke hypotheken gaan aanbieden.

Vereniging Eigen Huis onderschrijft de gedachte achter de Blokhypotheek, namelijk meer financiële ruimte voor starters en flexibiliteit in de aflossing. Maar de vereniging wil dat dit via de wet wordt geregeld, zonder dat de consument met een onnodig complex product wordt opgezadeld.

VEH-directeur Rob Mulder: “Dit past in de categorie ‘waarom makkelijk doen als het moeilijk kan’. Dit wordt een ingewikkeld en daardoor adviesgevoelig product. Bovendien duur vanwege extra kosten, een hogere rente en het ontbreken van renteaftrek. En risicovol omdat de zogenaamde tweede lening niet in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.