Vaste thuiswerkvergoeding a.s.r. medewerkers

0

a.s.r. heeft een nieuwe cao. Medewerkers krijgen per 1 maart 2021 een structurele loonsverhoging van 2,25% en per 1 maart 2022 nogmaals 2,25 %. Daarnaast ontvangen medewerkers een eenmalig uitkering van 300 euro bruto bij het salaris van februari en een maandelijkse thuiswerkvergoeding.

Een meerderheid van de leden van FNV Finance, De Unie en CNV Vakmensen is vorige week akkoord gegaan met de nieuwe cao met een looptijd van 2 jaar. De nieuwe cao geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 en houdt rekening met de situatie na corona, waarin waarschijnlijk meer dan voorheen vanuit huis wordt gewerkt. Zo biedt de verzekeraar een werkplek- en vitaliteitscheck aan, inclusief workshops en trainingen. Ook bestaat de mogelijkheid hulpmiddelen in bruikleen te krijgen om thuis te kunnen werken. Medewerkers ontvangen een thuiswerkvergoeding van 30 euro netto per maand bij een fulltime dienstverband.

Werkgeluk

Verder zijn duurzame inzetbaarheid, werkgeluk en vitaliteit belangrijke cao-thema’s. Zo krijgen de medewerkers van a.s.r. de mogelijkheid van een deels betaalde sabbatical en wordt de vaste tegemoetkoming voor reiskosten vervangen voor de fiscaal toegestane vergoeding van 0,19 euro netto per werkelijk gereisde kilometer. Medewerkers die binnen 3 jaar de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken, kunnen vervroegd uittreden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.