Van Vollenhove en Van Olphen in RvC ASR

0

Gisella van Vollenhoven en Gerard van Olphen (foto) zijn vandaag door de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) voor vier jaar benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van ASR.

De overige vier leden zijn Kick van der Pol (voorzitter), Cor van den Bos, Herman Hintzen en Sonja Barendregt. De RvC is van plan Ingrid de Graaf-de Swart per 1 december 2019 te benoemen als lid van de Raad van Bestuur.

Gerard van Olphen

Gerard van Olphen is bestuursvoorzitter van APG Groep. Hij vervulde in de afgelopen decennia diverse bestuurs- en managementfuncties in de financiële sector. In 2002 werd hij benoemd tot Chief Finance & Risk Officer bij Achmea, waar hij in 2008 ook als vicevoorzitter van de RvB werd aangesteld. Elf jaar later werd Van Olphen door het Ministerie van Financiën gevraagd om voorzitter van de RvB van het genationaliseerde SNS Reaal te worden. Hij voltooide succesvol de herstructurering van dat bedrijf. Zijn laatste functie vóór APG Groep was voorzitter van de RvB van Vivat Verzekeringen, tot september 2015.

Gisella van Vollenhoven

Gisella van Vollenhoven) begon haar loopbaan in 1994 bij ING en was onder meer Manager Corporate Accounts Employee Benefits bij NN en later Senior Manager Credit Riskmanagement en Head Model Validation Corporate Riskmanagement bij ING. Sinds 2013 werkte ze bij DNB waar zij van 2014 tot 2017 Directeur Divisie Toezicht Onsite en Expertise Banken was en van 2017 tot april 2019 Directeur Divisie Toezicht Pensioenen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.