Uniforme terugkoppeling bij activering ‘woekerpolis’-klant

0

Adfiz heeft in samenspraak met afzonderlijke verzekeraars en het Verbond een uniforme modelrapportage ontwikkeld die adviseurs kunnen inzetten bij de activering van relaties met beleggingsverzekeringen. Het voordeel is te vinden in de uniforme terugkoppeling van deze activiteiten richting verzekeraars.

Adviseurs en verzekeraars zijn druk bezig met activering van hun relaties met beleggingsverzekeringen in het kader van de streefcijfer aanpak. Via de verzekeraar monitort de AFM welke klanten geactiveerd zijn. Adfiz vindt het van groot belang dat adviseur en verzekeraars elkaar goed informeren over hun aanpak en resultaten.

De brancheorganisatie heeft de afgelopen periode met afzonderlijke verzekeraars en het Verbond overleg gevoerd over een uniforme vastlegging en terugkoppeling van activeringsactiviteiten van adviseurs. Daarmee wil Adfiz voorkomen dat adviseurs verschillende rapportages voor afzonderlijke verzekeraars moet gaan vullen.

“De uniforme modelrapportage biedt de zekerheid dat voldoende informatie teruggekoppeld wordt en voorkomt dat er aan iedere verzekeraar andere informatie via andere systemen moet worden teruggekoppeld”, aldus de brancheorganisatie.

Het model wordt vooralsnog niet geïntegreerd in de systemen van alle verzekeraars. Dat komt omdat de invoering van de uniforme rapportage in de geautomatiseerde verzekeraarssystemen bij enkele verzekeraars op praktische bezwaren stuit. “Omdat de inhoud aan alle eisen voldoet, is het model voldoende om aan alle verzekeraars dezelfde verplichte informatie terug te koppelen. Verschillende verzekeraars hebben al bevestigd blij te zijn met het uniforme model en aangegeven dat het model door hen geaccepteerd wordt”, stelt Adfiz.

De uniforme modelrapportage van Adfiz is hier te downloaden

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.