Twee derde zzp’ers niet verzekerd

1

Van de meer dan 1 miljoen zzp’ers in ons land heeft 64% geen aansprakelijkheidsverzekering voor hun bedrijf.

Deze cijfers blijken uit ‘Totaal Onderzoek Financiële Diensten 2016 voor de zakelijke markt’ van onderzoeksbureau GfK. Jack Hommel, directeur Bedrijven bij Centraal Beheer. “Vaak hebben ze geen aansprakelijkheidsverzekering voor hun bedrijf. omdat ze denken dat hun privéverzekering dekking biedt. Helaas is dat in veel gevallen niet zo. Het zijn allemaal ondernemers die, vaak onbewust, een groot risico nemen. Wij noemen ze wel eens gekscherend ‘zzd’ers’ ofwel ‘zelfstandigen zonder dekking’.”

Ingangseis

Centraal Beheer heeft onderzoek laten uitvoeren door ZZP Barometer onder zzp’ers. Jeroen Sakkers van ZZP Barometer: “Het is als zzp’er belangrijk om goed verzekerd te zijn tegen mogelijke schade waarvoor jij als bedrijf aansprakelijk bent. Zorg ervoor dat je je risico’s goed hebt afgedekt. Uit onze onderzoeksresultaten blijkt dat 82% van de opdrachtgevers hierop let voordat ze een zzp’er inhuren. Dat is niet alleen belangrijk voor de professionaliteit van je bedrijf, maar blijkt ook een ingangseis te zijn voor het werven van een opdrachtgever. Het is zelfs zo dat drie op de vijf opdrachtgevers een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verplicht stelt. Door je zaakjes als zzp’er dus goed op orde te hebben, lig je beter in de markt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.