Toezichtkosten afstemmen op premieontwikkeling

0

Verzekeraars vinden het niet redelijk dat consumenten nu via hun premie voor de volledige toezichtkosten opdraaien. De kosten van toezicht op verzekeraars moeten daarom deels door de overheid worden betaald en meer in de pas lopen met de premieontwikkeling.

Dat stelt het Verbond van Verzekeraars in een consultatiereactie op de voorgenomen herziening van de Wet bekostiging financieel toezicht. Het Verbond vindt het zorgelijk dat toezichtkosten blijven stijgen, terwijl verzekeraars er juist alles aan doen om in een krimpende markt kostenreducties door te voeren.

Voortgaande scheefgroei

Door de totale omvang van de toezichtkosten af te stemmen op premieontwikkeling komt er volgens de verzekeraars een einde aan de voortgaande scheefgroei. “De toezichtkosten voor de financiële sector zijn fors gestegen, terwijl de omzet van leven-, inkomen- en schadeverzekeraars daalde van 43,7 miljard euro in 2008 naar 29,4 miljard euro in 2015.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.