Stichting Woekerpolis Claim reageert op mediaberichten

0

Volgens de Stichting WPC (Woekerpolis Claim) zijn er recent onjuiste berichten in de media verschenen over vermeende ruzies in het bestuur. Wel is op 23 november de penningmeester geschorst. Er loopt een intern onderzoek naar de wijze waarop hij zijn werkzaamheden heeft verricht.

WPC had eind 2009 een negatief vermogen van 219.000 euro. Onder het beleid van de in 2010 nieuw aangetreden voorzitter en secretaris zijn daarop rigoureuze bezuinigingen doorgevoerd waardoor het negatieve vermogen van de Stichting is weggewerkt en WPC aan haar belangrijkste verplichtingen kan voldoen.

WPC is in 2011 en 2012 volop actief geweest voor haar achterban. Bestaande schikkingen uit 2008 en 2009 zijn uitgewerkt. Er zijn afspraken gemaakt met Nationale-Nederlanden en ASR over aanvullende verbeteringen (o.a. kosten verlagingen) voor klanten met een beleggingsverzekering. Ook klanten die volgens de bestaande schikkingen geen woekerpolis hebben profiteren hiervan. Met AEGON en SNS Reaal vinden gesprekken plaats over aanvullende verbeteringen.

WPC heeft in 2012 ook haar pijlen gericht op kleine(re) verzekeraars die nog geen schikking hebben getroffen en geen inzicht willen geven in hun compensatie richting polishouders. Er zijn in 2011 en 2012 door WPC geen nieuwe schikkingen gesloten met grote verzekeraars.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.