S&P: ‘Langetermijnvooruitzicht woningmarkt goed’

0

Voorlopig dalen de huizenprijzen in Europa nog, maar Standard & Poor’s (S&P) rekent erop dat de markt op de lange termijn een opsteker krijgt door een tekort aan nieuwe woningen, gecombineerd met een toenemende bevolkingsaanwas.

Dit jaar zullen de huizenprijzen in de meeste landen nog verder dalen. Vooral in Spanje krijgen huizenbezitters te maken met een grote terugval, voorziet S&P. Daar zakken de prijzen naar verwachting 8 procent, en volgend jaar nog eens 5 procent.

Ook in Nederland blijven de huizenprijzen volgens de kredietbeoordelaar dit jaar onder druk staan, als gevolg van dalende inkomens en restricties bij het afsluiten van hypotheken. Alleen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is volgens de modellen een toename van de waarde van woningen te zien.

De economen van S&P gaan er vanuit dat de huizenprijzen in de meeste Europese landen op zijn vroegst pas in 2014 zullen stabiliseren. 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.