Ron van Oijen bestuursvoorzitter Vivat

0

Ron van Oijen is de opvolger van Gerard van Olphen als bestuursvoorzitter van verzekeraar Vivat. Van Oijen is per 14 maart aangetreden.

Ron van Oijen (55) wordt officieel bestuursvoorzitter van Vivat N.V., SRLEV N.V., Proteq Levensverzekeringen N.V. en Reaal Schadeverzekeringen N.V. Daarmee is hij verantwoordelijk voor de merken van Vivat, waaronder verzekeraars Zwitserleven en Reaal en fonds- en vermogensbeheerder Actiam.

Van Oijen keert voor deze benoeming terug naar Nederland, na het opdoen van uitgebreide ervaring in Azië en andere delen van Europa. Voorheen was hij bestuursvoorzitter van AIA Thailand, met vier miljoen klanten de grootste verzekeraar van het land.

Van Oijen startte zijn carrière bij Aegon en ING in Nederland. Daarna breidde hij zijn kennis van de Europese verzekeringssector uit in Praag. Daar was Van Oijen gedurende vier jaar bestuursvoorzitter van ING Leven en de ING Bank in Tsjechië en Slowakije.

Vervolgens werkte hij voor ING in Seoul en Hong Kong. In Hong Kong was Van Oijen als regionale CEO verantwoordelijk voor de grote vestigingen van ING Leven in India, Thailand en Zuid-Korea.

Sinds 14 september 2015 zat Vivat zonder bestuursvoorzitter toen topman Gerard van Olphen per direct vertrok bij de onderneming. De reden voor deze breuk werd niet bekend gemaakt. In de tussentijd nam Albert Bakker waar als waarnemend bestuursvoorzitter. Hij blijft bij het bedrijf actief als Chief Operating Officer (COO).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.