Gerard van Olphen voorzitter RvC de Volksbank

0

Gerard van Olphen (foto) is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Volksbank. Zijn benoemingstermijn loopt tot de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2025. Hij volgt Jan van Rutte op die eerder bekendmaakte te zullen terugtreden als voorzitter van de RvC zodra zijn opvolger is benoemd.

Van Olphen trad in het voorjaar van 2021 terug als bestuursvoorzitter van APG. Daarvoor was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van SNS Reaal en na de splitsing was hij kortstondig bestuursvoorzitter van verzekeraar Vivat, destijds verworven door Anbang. Eerder in zijn loopbaan was hij CFRO en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea, CEO van NIBC Asset Management en lid van de Raad van Bestuur van NIB Capital. In de periode van 1991 tot 2001 bekleedde hij diverse beleidsbepalende functies bij SNS Reaal, waaronder die van CEO bij Reaal.

Samenstelling RvC

De RvC bestaat momenteel uit Gerard van Olphen (voorzitter), Aloys Kregting en Jos van Lange. De RvC heeft momenteel nog twee vacatures, waarvoor de procedures lopen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.