Annette Mosman nieuwe bestuursvoorzitter APG

0

Annette Mosman is per 1 maart 2021 benoemd tot bestuursvoorzitter van APG Groep. Zij volgt Gerard van Olphen op, die per 1 april dit jaar terugtreedt. Zij is als CFRO al sinds februari 2018 lid van de raad van bestuur van de pensioenuitvoerder. Mosman is de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter van APG.

Pieter Jongstra, voorzitter van de raad van commissarissen, is blij met de benoeming van Mosman: “Voor de pensioensector breekt met het Nieuwe Pensioencontract een belangrijke en uitdagende periode aan waarin ook een groot beroep op pensioenuitvoerders als APG wordt gedaan.”

Raad van bestuur

De raad van bestuur van APG Groep is per 1 maart 2021 als volgt samengesteld: Annette Mosman (Voorzitter), vacature (Chief Finance and Risk Officer), Ronald Wuijster (Voorzitter Asset Management), Francine van Dierendonck (Voorzitter Deelnemers- en werkgeversservices, Voorzitter Fondsenbedrijf a.i.).

Gerard van Olphen

Jongstra zegt Gerard van Olphen veel dank verschuldigd te zijn. “Gerard leidde vanaf het begin van zijn aantreden een intensief proces waarin hij aan de wieg heeft gestaan van een duidelijke strategie voor APG. Hierin is het deelnemersbelang tot in alle vezels van onze organisatie doorgedrongen. Hij heeft mede vorm gegeven aan die nieuwe strategie, waarmee de raad van bestuur en het hele team van APG voort kan op de ingeslagen weg.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.