Maarten Blacquière nieuwe CFRO van APG

0

Maarten Blacquière treedt op 1 april 2022 als Chief Finance & Risk Officer toe tot de raad van bestuur van APG. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit en uitvoering van het financiële beleid en risicomanagement binnen het bedrijf. Daarnaast behoort APG’s IT-strategie tot zijn mandaat. Maarten Blacquière volgt Jan Nijland op. Nijland gaf tijdelijk invulling aan de positie van CFRO, nadat Annette Mosman op 1 maart 2021 vanuit die positie werd benoemd als voorzitter van de raad van bestuur van APG.

Blacquière heeft brede bestuurlijke ervaring en kennis van alle aspecten van de financiële bedrijfsvoering. De afgelopen dertig jaar vervulde hij verschillende managementrollen, operationele en staffuncties binnen de energiesector. Zo maakte hij als CFO acht jaar onderdeel uit van de raad van bestuur van netbeheerder Enexis. Als CFO was hij binnen de directie van GasTerra ruim zeven jaar het centrale aanspreekpunt voor financiën en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Pensioenstelsel

Annette Mosman, bestuursvoorzitter APG: “Maarten is een geroutineerd financieel bestuurder. Hoewel hij niet uit de financiële sector zelf komt, heeft hij veel ervaring met transities en semi-private organisaties en is hij sterk op IT-gebied. Nederland staat aan de vooravond van de grootste verbouwing van het pensioenstelsel ooit, waarin APG vanzelfsprekend een belangrijke rol speelt. We kunnen de brede visie en competenties van Maarten goed gebruiken om deze transitie, samen met onze pensioenfondsklanten, in goede banen te leiden. Ik kijk uit naar een prettige samenwerking.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.