Obvion verstevigt lokale betrokkenheid

0

Stichting VOOR Parkstad richt zich op het vergroten van (financiële) zelfredzaamheid van kwetsbare kinderen én ouders, op talentontwikkeling en het sociaal levendiger maken van buurten en wijken in het Limburgse Parkstad. Initiatiefnemers van het eerste uur zijn onder andere Obvion, APG en Rabobank.

Een aantal grote organisaties en bedrijven heeft zijn thuisbasis in Heerlen, waaronder Obvion en APG. De stad maakt deel uit van de Stadsregio Parkstad, een bestuurlijke samenwerking tussen Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal. Via de Stichting Parkstad zet een groot deel van het in Parkstad gevestigde bedrijfsleven zich in om samen met maatschappelijke organisaties de effecten van armoede in gezinnen, daar waar kinderen worden belemmerd in hun participatie, te verkleinen.

Jolanda Franken, Coördinator MVO & Cultuur bij Obvion: “De intentie van de Stichting is een mensgericht netwerk te stimuleren door in Parkstad diverse initiatieven te ontplooien gericht op kansarme kinderen én ouders. Samenwerken en leren van elkaar is belangrijk. Samen kunnen we het verschil maken en een bijdrage leveren aan de toekomst van deze doelgroep.”

Stichting is een nieuwe stap

De samenwerking VOOR Parkstad bestaat al een aantal jaar. Vrijdag werd het samenwerkingsverband verstevigd door er een stichting van te maken. Ten overstaan van Notaris Fleuren van Zuyd Notarissen uit Heerlen werd de Akte van Oprichting ondertekend en is de Stichting VOOR Parkstad een feit.

Antony de Beijer is namens Obvion bestuurslid en secretaris van de Stichting. Hij is ‘heel blij’ met de oprichting van de Stichting. “Het hebben van een gedragen ambitie vergroot de kans op deelname van andere partijen aan projecten die de ambitie van de Stichting ondersteunen. Bedrijven die meedoen, doen mee vanuit hun hart, hoofd, handen, kennis, kunde en financiële middelen. VOOR Parkstad past ook helemaal met het gedachtegoed van Obvion. We zien het als onze morele plicht krachten te bundelen en zoekende samenwerking op met maatschappelijke organisaties.”

Obvion steunt Limburgse doelen

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.