Rob Becker en Alfred Kool benoemt in bestuur ABP

0

ABP heeft Rob Becker en Alfred Kool benoemt tot leden van het algemeen bestuur. Zij zijn als niet-uitvoerend bestuurders voorgedragen vanuit de gepensioneerdengeleding van het Verantwoordingorgaan. Zij vervangen Conchita Mulder-Volkers en Xander den Uyl, van wie de reguliere termijnen zijn verstreken.

Rob Becker heeft een breed financieel economisch profiel en heeft langjarige ervaring in meerdere toezichtfuncties in de publieke en private sector. Alfred Kool heeft brede kennis over de pensioensector, waar hij in diverse rollen meerjarige ervaring heeft opgebouwd.

Algemeen bestuur

Het algemeen bestuur bestaat uit drie uitvoerende bestuurders, twaalf niet-uitvoerende bestuurders en een onafhankelijk voorzitter. Het bepaalt het beleid en de strategie. De uitvoerend bestuurders hebben de dagelijkse leiding over ABP. Het uitvoerend bestuur bestaat uit Harmen van Wijnen (voorzitter), Dominique Dijkhuis en Yolanda Verdonk.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.