Repetitieve administratieve taken terugdringen

0

Kantoormedewerkers besteden internationaal gezien gemiddeld 552 uur per jaar aan het uitvoeren van administratieve, zich herhalende taken. Dit aantal uren staat gelijk aan 69 werkdagen. Nederlanders zouden deze repetitieve taken graag door technologie laten overnemen.

Dat schrijft Unit4 op basis van een onderzoek aar productiviteit en de tijd die mensen op kantoor besteden aan hun belangrijkste werkzaamheden. Het onderzoek is uitgevoerd door DJS Research onder kantoormedewerkers in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Singapore, Spanje, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Noorwegen en Zweden.

Repetitieve taken digitaliseren

Volgens het onderzoek bedragen de kosten in Nederland voor het totaal aantal manuren die jaarlijks worden besteed aan administratieve taken 151,8 miljard dollar. 90% van de Nederlandse respondenten geeft aan dat ze de huidige technologie vertrouwen om de repetitieve administratieve werkzaamheden van hen over te nemen. Werknemers in Nederland spenderen 70% van hun werktijd aan de belangrijkste primaire taken.

Naar leeftijd

Mensen boven de 50 jaar blijken het langst bezig met het verzamelen en invoeren van data. Desondanks geven medewerkers tussen de 26 en 35 jaar aan dat ze automatisering meer steunen dan diegenen van 36 tot 40 en 56 tot 60 jaar. Jongere professionals denken eerder dan de andere leeftijdsgroepen dat automatisering hen gelukkig maakt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.