Rendement op lijfrente blijft belabberd

0

De rendementen in de lijfrentemarkt zijn nog steeds belabberd. Wel kruipen de rendementen van banksparen en verzekeringsproducten naar elkaar toe.

Dat concludeert MoneyView in haar Special Item ‘Lijfrentes’. “Al sinds de introductie in 2008 van ‘banksparen’ voor direct ingaande lijfrentes (DIL) leggen de verzekeringsvarianten van deze producten het op rendement af tegen hun bancaire concurrenten. In het najaar van 2017 is het echter voor het eerst dat de scherpst geprijsde verzekeringsoplossingen de duurste bankspaarvarianten in een aantal situaties achter zich laten”, schrijven de onderzoekers.

Negatief

MoneyView: “Ondanks een iets hogere 10-jaarsrente ten opzichte van vorig jaar, daalde het gemiddelde effectieve rendement bij bankspaar DIL-en van 1,35 naar 1,25%. Datzelfde gemiddelde effectieve rendement is bij verzekeringslijfrentes nog steeds negatief: -1,07%, maar ligt wel op hetzelfde niveau als vorig jaar. Deze ontwikkeling zorgt er wel voor dat bij DIL-en op één leven en een looptijd van 10 jaar de goedkoopste verzekeringsvarianten de duurste bankspaarproducten voorbij steken. Over de gehele linie genomen blijven de bankspaarlijfrentes echter (veruit) voordeliger.”

Vijf sterren

Zoals elk jaar heeft het bedrijf ook nu weer de MoneyView ProductRating voor lijfrenteproducten vastgesteld. Voor het eerst zijn hier ook de Beleggingslijfrentes (opbouwfase) in meegenomen. Welke producten vijf sterren, het hoogst mogelijke, hebben gekregen, is in het Special Item ‘Lijfrentes’ te lezen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.