Reispolis en medische kosten huisdier

0

Ongeveer de helft van de reisverzekeraars keert niet uit wanneer een hond of kat medische zorg nodig heeft in het buitenland. Dat blijkt uit een analyse, uitgevoerd door Independer, waarin 41 reisverzekeringen zijn meegenomen.

Onder huisdieren vallen bij reisverzekeraars uitsluitend honden, katten of paarden. Op het moment dat voor deze huisdieren medische kosten in het buitenland worden gemaakt, bijvoorbeeld een consult bij een dierenarts, dan kunnen deze kosten bij slechts 20 van de 41 onderzochte verzekeringen geclaimd worden. Vaak onder bepaalde voorwaarden en tot een maximumbedrag dat ligt tussen de 150 en 350 euro. Verder is het van belang dat de extra module ‘medische kosten’ is gekozen bij het afsluiten van de doorlopende reisverzekering.

Reden tot annuleren

Als een kat, hond of paard vlak voor – of tijdens – de vakantie in het buitenland overlijdt is het bij sommige reisverzekeraars mogelijk de reis te annuleren. In totaal is hier sprake van bij 22 van de 41 onderzochte reisverzekeraars. Deze verzekeraars vergoeden een (deel van) de reissom als een huisdier overlijdt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.